Actualitat

Actuacions de control de plaga de conills a Gallecs

21-04-2014

En els darrers dos anys els agricultors que conreen els camps de l’Espai Rural de Gallecs han patit danys als conreus per part del conill. Els danys més importants es donen en els  cultius extensius de secà, tant de cereals com de lleguminoses i a l’horta a l’aire lliure.

 

El Consorci de Gallecs ha realitzat diverses actuacions i ha coordinat conjuntament amb els  pagesos i les associacions de caçadors i l’Àrea de Medi Natural del DAAM, per tal de treballar amb la màxima rapidesa i eficiència possible , amb l’objectiu de controlar la plaga existent.

Les principals actuacions han estat l’eliminació de bardisses i canyes, en els marges on hi havia més densitat de caus de conills i per tant en els camps on es manifestaven els principals danys.

Es desbrossa perquè els caçadors mitjançant la fura amb  captura en viu, puguin atrapar els conills , sense la utilització d’arma de foc. Els conills capturats es deixen anar en les zones autoritzades per tal de repoblar-les

 

Per tal de portar a terme les captures, el Consorci ha sol·licitat a l’àrea de Medi Natural del Departament d’Agricultura Ramaderia Pesca i Alimentació, en diverses ocasions l’autorització excepcional de control de fauna per a foragitar conills, amb el mètode de captura en viu mitjançant l’Associació de Caçadors La Marta  i l’Associació de caçadors El Tordo. En la darrera autorització s’ha incorporat l’Associació de Caçadors de Montcada i Reixac.

 

En el darrer any s’han autoritzat:

Expedient: AED-B-C-AUS-16 /2013 pròrroga: autoritzat en data 19 de març de 2013

Número de conills: 140

Expedient : AED-B-C-305/2013 ZS Gallecs; autoritzat en data 3/10/2013 inclou pròrroga en data 15/11/2013 i 18/12/2013

Número de conills: 257

Expedient: AED-B-C-27/2014 inclou pròrroga vigent fins al 23 de febrer del 2014

Número de conills : 204

Expedient:  AED-B-1/2014  vigent fins al 31 de desembre de 2014

Nombre de conills capturats fins al dia d’avui: 100

 

En el cas concret del conill el nombre de captures és de 701 fins al dia d’avui. Actualment està vigent l’autorització fins al 31 de desembre de 2014, per tal de controlar la plaga.

Inscriu-te al nostre newsletter
Masia Can Jornet Xic · 08104 Gallecs (Mollet del Vallès) (41.56025,2.201833) · T. 93 544 53 97 · F. 93 579 00 32 · info@espairuralgallecs.cat
Polsar F11 per veure la pàgina completa
Utilitzem galetes pròpies i de tercers per oferir els nostres serveis i recollir informació estadística. Si continua navegant, accepta la seva instal·lació i el seu us. Pot canviar la configuració o obtenir més informació a la nostra Política de Galetes
Acceptar
Política de galetes

Què són les galetes

Les galetes són petits arxius de dades que es reben al terminal des del lloc web visitat i s'utilitzen per registrar algunes interaccions de la navegació d'un lloc web emmagatzemant dades que podran ser actualitzats i recuperats. Aquests arxius es guarden a l'ordinador de l'usuari i conté dades anònimes que no són perjudicials per al seu equip. S'utilitzen per recordar les preferències de l'usuari, com l'idioma seleccionat, dades d'accés o personalització de la pàgina.

Les galetes també es poden utilitzar per registrar informació anònima sobre com un visitant utilitza un lloc. Per exemple, des de quina pàgina web s'ha accedit, o si s'ha utilitzat un baner publicitari per arribar.

Per què utilitzem galetes?

Aquesta web utilitza galetes estrictament necessàries i esencials per a que vosté utilitzi el nostre lloc web i li permetin moure's lliurement, utilitzar areas segures, opcions personalitzades, ... A més utilitzem les galetes per recollir les dades relatives a l'anàlisi de l'us de la web. Aquestes s'utilitzen per ajudar a millorar el servei al client, medint l'us i el rendiment de la pàgina per optimitzar-la i personalitzar-la.

El nostre lloc web també pot contenir enllaços de xarxes socials (com Facebook o Twitter). Nosaltres no controlem les galetes utilitzades per aquestes webs externes. Per a més informació sobre les galetes de las xarxes socials o altres webs, aconsellem revisar les seves pròpies polítiques de galetes.

Quina utilitat li donem als diferents tipus de galetes?

Galetes tècniques: són aquelles imprescindibles i estrictament necessàries pel correcte funcionament d'un portal web i la utilització de les diferents opcions i serveis que ofereixen.

Galetes de personalització: permeten a l'usuari especificar o personalitzar algunes característiques de les opcions generals de la pàgina web.

Galetes analítiques: les utilitzem per crear perfils de navegació i poder conèixer les preferències dels usuaris amb la finalitat de millorar l'oferta de productes i serveis.

Galetes de publicitat: permeten guardar informació del comportament per mitjà de l'observació dels habits, estudiant els accessos i creant un perfil de preferències de l'usuari per oferir publicitat relacionada amb els seus interessos.

Segons el termini aquestes galetes les podem definir com:

Galetes de sessió: són aquelles que duren el temps que l'usuari està navegant per la pàgina web i s'eliminen quan s'acaba.

Galetes permanents: són aquelles que queden guardades al terminal de l'usuari, per un temps més llarg, facilitant el control de les preferències escollides sense haver de repetir certs paràmetres cada vegada que es visiti el lloc web.

I si no vull tenir aquestes galetes o no faig res al respecte?

Per cumplir amb la legislació vigent, hem de demanar el seu permís per gestionar galetes. Si decideix no autoritzar el tractament indicant la seva no conformitat, només utilitzarem les galetes tècniques, ja que són imprescindibles per a la navegació a la nostra web. En aquest cas, no guardem cap galeta. En cas de continuar navegant per la web sense denegar la seva autorització implica que n'accepta l'us.

Ha de tenir en compte que si refusa o elimina les galetes de navegació per la web, no podrem mantenir les seves preferències, algunes característiques de les pàgines no estaran operatives, no podrem oferir serveis personalitzats i cada vegada que hagi de navegar per la web haurem de tornar a demanar l'autorització per l'us de les galetes.

Si tot i així, decideix modificar la configuració del seu accçes a la pàgina web, ha de saber que es possible eliminar les galetes o impedir que es registri aquesta informació al seu equip en qualsevol moment modificant els paràmetres corresponent segons el navegador:

Internet explorer - windows.microsoft.com/es-es/windows-vista/block-or-allow-cookies
Firefox - support.mozilla.org/es/kb/habilitar-y-deshabilitar-cookies-que-los-sitios-we
Google Chrome - support.google.com/chrome/bin/answer.py?hl=es&answer=95647
Safari - support.apple.com/kb/HT1677?viewlocale=es_ES&locale=es_ES