ALBERGÍNIES FARCIDES DE VERDURA DE TEMPORADA I GRA D’ESPELTA PETITA
Ingredients
4 albergínies, 1 ceba tallada prima, 2 pebrots verds tallats a tires fines, 1 pebrot vermell tallat a daus (si pot ser, escalivat), 200 g de gra d’espelta, formatge ratllat (opcional)
Preparació per a bullir l’espelta
Poseu l’espelta en remull unes 12 hores. Després, esbandiu-la i poseu-la a bullir amb aigua i sal durant 40 minuts, aproximadament.
Mentrestant, talleu les albergínies per la meitat i feu-hi unes escissions a la part blanca. Fregiu-les o feu-les al forn fins que agafin un color daurat. Quan estiguin fredes, amb l’ajut d’una cullera, traieu-ne la polpa Reserveu-ho.
En una paella amb oli sofregiu la ceba. Quan estigui transparent, afegiu-hi els pebrots i seguiu sofregint. Al cap d’una estona, poseu-hi el gra d’espelta i remeneu-ho.
Farciu l’albergínia amb aquest preparat i, si voleu, poseu hi una mica de formatge ratllat per sobre i gratineu-ho.
Aquest preparat pot servir per a altres farcits de: carbassó, xampinyons, farcellets de col, etc.
Els tomàquets es poden farcir sense coure.
Bon profit!
CREMA DE REMOLATXA AMB ESPELTA GARAPINYADA
Ingredients per fer la crema
1 kg de remolatxa, 2 cebes mitjanes, un tronc d’api blanc, 2 pomes (àcides, millor), suc de mitja llimona, oli, sal i pebre
Preparació
En una cassola amb oli sofregiu la ceba i l’api fins que siguin transparents. Afegiu-hi la remolatxa i les pomes tallada a trossos. Cobriu-ho amb aigua i deixeu que bulli fins que la remolatxa sigui tova.
Poseu-hi el suc de la llimona, pebreu-ho i tritureu-ho.
Ingredients per fer l’espelta garapinyada
200 g de gra d’espelta bullit, 100 g de sucre, 50 ml d’aigua
Preparació
Poseu els tres ingredients en un cassó al foc i deixeu-ho coure fins que la barreja d’aigua i sucre comenci a ser espessa. Quan el sucre es converteixi en una sorreta, remeneu-ho per tal que es vagi enganxant a l’espelta. Un cop enganxat, seguiu remenant-ho fins que l’espelta quedi un xic torrada. Poseu la crema en un plat i per sobre uns grans d’espelta garapinyada i unes fulles de menta.
Podeu afegir-hi, també, unes gotes de vinagre de poma.
Us hi llepareu els dits. Bon profit!