Actualitat

Resum del Consell Plenari del Consorci de Gallecs

30-04-2014

El 29 d'abril es va celebrar el Consell Plenari del Consorci del Parc de l'Espai d'Interès Natural de Gallecs que va tenir lloc ala seu de l'entitat, Can Jornet Xic, amb el següent ordre del dia:

 1. Lectura i aprovació, si s'escau, de l'acta de la sessió de 3 de juliol de 2013.
 2. Acceptació del càrrec de nous membres del Consell Plenari.
 3. Aprovació de la liquidació, el compte general i de la memòria del Consorci de Gallecs corresponent a l'exercici 2013.
 4. Aprovació del Pla de gestió anual de 2014.
 5. Aprovació del pressupost del Consorci i la previsió del seu Pla de tresoreria per al 2014.
 6. Aprovació de la plantilla i la relació de llocs de treball del personal del Consorci.
 7. Fixació de les quanties de les aportacions, la determinació de la seva periodicitat i l'aplicació al pressupost.
 8. Aprovació definitiva del Reglament del Consell de Participació al Consorci de Gallecs. 
 9. Informar de la proposta del Pla Especial de Gallecs. 
 10. Ratificar les al·legacions al POUM de Palau-solità i Plegamans i informar del seu estat actual.
 11. Proposar als Ajuntaments que deleguin al Consorci la competència per limitar la circulació de vehicles a Gallecs.
 12. Adhesió del Consorci de Gallecs a la declaració -Manifest “ Prou Malbaratar aliments”.
 13. Torn obert de paraules.

A continuació és descriuen els punts més rellevants:


Aprovació dels comptes generals i de la memòria de l'exercici 2013
En relació al tancament del 2013, es va remarcar que el pressupost s'havia executat en un 97% i que durant aquest curs s'havia aconseguit eixugar el dèficit de 17.124,38 € generat a l'exercici 2012, acabant amb un romanent positiu de 3.043,43 €, producte d'una liquidació pressupostària amb superàvit de 20.071,30 € que ha permès equilibrar els números negatius de 2013. Les actuacions realitzades es descriuen a la memòria adjunta.
MEMÒRIA CONSORCI DE GALLECS-2013

Aprovació del pressupost de 2014 i del Pla de gestió anual.
El pressupost que es va aprovar per l'exercici 2014, va ser de 391.310,93 €. La Generalitat de Catalunya, mitjançant el Departament de Territori i Sostenibilitat i l'Institut Català del Sòl, i els ajuntaments que conformen el Consorci han mantingut la mateixa aportació que en l'exercici 2013.

En aquest sentit, es pretén donar continuïtat a les principals línies d'actuació, d'acord amb la proposta de Pla de gestió per a l'exercici 2014, que es basen en:

 • Planificar la regularització dels usos públics i patrimonials de Gallecs.
 • La realització de tasques de gestió , manteniment i conservació del patrimoni i de l'ús públic. 
 • La dinamització, promoció i comunicació del Parc de l'espai d'interès Natural de Gallecs.
 • La dinamització del teixit agrari del territori i la recerca agrícola. 
 • La realització dels censos de fauna i del projecte de recuperació de les aus rapinyaires.
 • Les activitats associatives, els treballs en xarxa i la realització d'activitats amb voluntariat.
 • Altres serveis i actuacions

 

Aprovació del Reglament del Consell de Participació de Gallecs.
El Consell Plenari del Consorci del Parc de l'Espai d'Interès Natural de Gallecs, va aprovar definitivament el Reglament del Consell de Participació de Gallecs (CPG).


El Consell de Participació de Gallecs es un òrgan previst a l'article 8 dels Estatuts del Consorci del Parc de l'Espai d'Interès Natural de Gallecs amb caràcter consultiu, amb l'objectiu de fer possible la participació de les entitats vinculades amb el territori, mitjançant el debat i l'assistència al Consorci, en totes aquelles qüestions que siguin de la seva competència.

Les funcions del Consell de Participació de Gallecs són:

 1. Opinar, debatre i fer propostes sobre temes d'interès per a l'espai rural de Gallecs.
 2. Aconsellar i/o ajudar a prendre decisions als òrgans de govern del Consorci.
 3. Conèixer i debatre el Pla de gestió anual del Consorci.
 4. Participar en l'avaluació d'aquells programes i plans d'actuació en els quals el Consell de Participació de Gallecs hagi pres part.
En relació a la seva composició formaran el Consell de Participació de Gallecs els següents membres:

a) Presidència: el president del Consorci.
b) Vicepresidència: el vicepresident primer del Consorci.
c) Gerent del Consorci
d) Vocals:
2 representants de la Generalitat de Catalunya
1 representant de l'Ajuntament de Mollet del Vallès
1 representant de l'Ajuntament de Sta Perpètua de Mogoda
1 representant de l'Ajuntament de Palau-solità i Plegamans
1 representant de l'Ajuntament de Parets del Vallès
1 representant de l'Ajuntament de Montcada i Reixac
1 representant de l'Ajuntament de Lliça de Vall
35 representants com a màxim,d'entitats, associacions o grups vinculats amb l'espai rural de Gallecs.

Ens els propers mesos es constituirà formalment aquest òrgan i es presentarà públicament.


Delegació al Consorci de Gallecs la competència per limitar la circulació de vehicles a l'espai rural.
Per tal de millorar les condicions de mobilitat i controlar el trànsit rodat a l'espai rural, en aquesta sessió es va delegar al Consorci de Gallecs la competència per vetllar pel compliment de la prohibició de la circulació amb vehicles de motor pels camins de l'espai natural de Gallecs, mitjançant la implantació d'un sistema d'autoritzacions per circular pel territori amb vehicles a motor, exclusivament a favor de les persones que hi viuen i hi treballen.

Aquesta actuació ha de complementar l'efecte dissuasiu de la senyalització ubicada a l'espai que prohibeix la circulació amb vehicle de motor pels camins rurals.


Adhesió al manifest Prou malbaratar aliments.
Una quinzena d'entitats i empreses, entre elles el Consorci de Gallecs i l'Associació Agroecològica de Gallecs, van presentar el dia 20 de febrer, a la UAB-Casa Convalescència (Barcelona) el manifest “Prou Malbaratar Aliments” Impulsat per la Universitat Autònoma, universitat capdavantera en aquest àmbit, i la Plataforma per l'Aprofitament dels Aliments.

Es tracta d'una iniciativa pionera a l'Estat espanyol que ajunta tots els agents de la cadena alimentària (agricultura, indústria agroalimentària, distribuïdors, consumidors, administracions i entitats socials) per lluitar contra el malbaratament. En aquest manifest es comprometen, a través de set punts, a fer accions futures per a la prevenció del malbaratament alimentari.

El Consorci de Gallecs va participar-hi com a entitat dinamitzadora del sector primari.

En aquest Consell Plenari es va aprovar la seva adhesió al manifest esmentat.


Informació envers el Pla Especial de Gallecs
En relació al Pla Especial es va informar que el segon semestre del 2013 des del Departament de Patrimoni de l'Institut Català del Sòl i amb la col·laboració del Consorci de Gallecs es van iniciar els treballs per a la regularització del patrimoni de l'espai rural de Gallecs. Es va exposar que prèviament , s'havia considerat oportú revisar el contingut de la proposta del Pla Especial per tal de simplificar el seu redactat i fer-lo més àgil pera a la seva aplicació pràctica. En aquest sentit és preveu portar a terme:

• La revisió i presentació d'una nova proposta del Pla Especial. Es proposa que el Pla no incorpori en els document de planejament, aspectes relatius a la gestió del Parc; flexibilitzi la normativa per tal de permetre una gestió dinàmica de l'espai rural i doni estricta resposta als objectius requerits pel Pla Director Urbanístic de Gallecs(PDU).

• La redacció de nous plans de gestió, a partir de la informació que conté el Pla Especial i que permetin una gestió més àgil del territori.

Inscriu-te al nostre newsletter
Masia Can Jornet Xic · 08104 Gallecs (Mollet del Vallès) (41.56025,2.201833) · T. 93 544 53 97 · F. 93 579 00 32 · info@espairuralgallecs.cat
Polsar F11 per veure la pàgina completa
Utilitzem galetes pròpies i de tercers per oferir els nostres serveis i recollir informació estadística. Si continua navegant, accepta la seva instal·lació i el seu us. Pot canviar la configuració o obtenir més informació a la nostra Política de Galetes
Acceptar
Política de galetes

Què són les galetes

Les galetes són petits arxius de dades que es reben al terminal des del lloc web visitat i s'utilitzen per registrar algunes interaccions de la navegació d'un lloc web emmagatzemant dades que podran ser actualitzats i recuperats. Aquests arxius es guarden a l'ordinador de l'usuari i conté dades anònimes que no són perjudicials per al seu equip. S'utilitzen per recordar les preferències de l'usuari, com l'idioma seleccionat, dades d'accés o personalització de la pàgina.

Les galetes també es poden utilitzar per registrar informació anònima sobre com un visitant utilitza un lloc. Per exemple, des de quina pàgina web s'ha accedit, o si s'ha utilitzat un baner publicitari per arribar.

Per què utilitzem galetes?

Aquesta web utilitza galetes estrictament necessàries i esencials per a que vosté utilitzi el nostre lloc web i li permetin moure's lliurement, utilitzar areas segures, opcions personalitzades, ... A més utilitzem les galetes per recollir les dades relatives a l'anàlisi de l'us de la web. Aquestes s'utilitzen per ajudar a millorar el servei al client, medint l'us i el rendiment de la pàgina per optimitzar-la i personalitzar-la.

El nostre lloc web també pot contenir enllaços de xarxes socials (com Facebook o Twitter). Nosaltres no controlem les galetes utilitzades per aquestes webs externes. Per a més informació sobre les galetes de las xarxes socials o altres webs, aconsellem revisar les seves pròpies polítiques de galetes.

Quina utilitat li donem als diferents tipus de galetes?

Galetes tècniques: són aquelles imprescindibles i estrictament necessàries pel correcte funcionament d'un portal web i la utilització de les diferents opcions i serveis que ofereixen.

Galetes de personalització: permeten a l'usuari especificar o personalitzar algunes característiques de les opcions generals de la pàgina web.

Galetes analítiques: les utilitzem per crear perfils de navegació i poder conèixer les preferències dels usuaris amb la finalitat de millorar l'oferta de productes i serveis.

Galetes de publicitat: permeten guardar informació del comportament per mitjà de l'observació dels habits, estudiant els accessos i creant un perfil de preferències de l'usuari per oferir publicitat relacionada amb els seus interessos.

Segons el termini aquestes galetes les podem definir com:

Galetes de sessió: són aquelles que duren el temps que l'usuari està navegant per la pàgina web i s'eliminen quan s'acaba.

Galetes permanents: són aquelles que queden guardades al terminal de l'usuari, per un temps més llarg, facilitant el control de les preferències escollides sense haver de repetir certs paràmetres cada vegada que es visiti el lloc web.

I si no vull tenir aquestes galetes o no faig res al respecte?

Per cumplir amb la legislació vigent, hem de demanar el seu permís per gestionar galetes. Si decideix no autoritzar el tractament indicant la seva no conformitat, només utilitzarem les galetes tècniques, ja que són imprescindibles per a la navegació a la nostra web. En aquest cas, no guardem cap galeta. En cas de continuar navegant per la web sense denegar la seva autorització implica que n'accepta l'us.

Ha de tenir en compte que si refusa o elimina les galetes de navegació per la web, no podrem mantenir les seves preferències, algunes característiques de les pàgines no estaran operatives, no podrem oferir serveis personalitzats i cada vegada que hagi de navegar per la web haurem de tornar a demanar l'autorització per l'us de les galetes.

Si tot i així, decideix modificar la configuració del seu accçes a la pàgina web, ha de saber que es possible eliminar les galetes o impedir que es registri aquesta informació al seu equip en qualsevol moment modificant els paràmetres corresponent segons el navegador:

Internet explorer - windows.microsoft.com/es-es/windows-vista/block-or-allow-cookies
Firefox - support.mozilla.org/es/kb/habilitar-y-deshabilitar-cookies-que-los-sitios-we
Google Chrome - support.google.com/chrome/bin/answer.py?hl=es&answer=95647
Safari - support.apple.com/kb/HT1677?viewlocale=es_ES&locale=es_ES