El consorci

El Consorci del Parc de l’Espai d’interès natural de Gallecs és l’òrgan gestor de l’espai. Està constituit pel Departament de Territori i Sostenibilitat i l'Incasòl  de la Generalitat de Catalunya i els ajuntaments  de :Mollet del Vallès, Palau-Solità i Plegamans, Montcada i Reixac, Lliça de Vall, Parets del Vallès i Santa Perpètua de Mogoda.

La seva missió és la protecció i millora dels valors ecològics, paisatgístics, agrícoles, forestals i productius del seu àmbit, mitjançant línies estratègiques a llarg termini i programes de gestió anuals, amb l’objectiu de consolidar l’espai i garantir la seva viabilitat en l’àmbit de l’agricultura, el patrimoni natural i arquitectònic, el lleure, l’educació ambiental i la cultura d’acord amb els seus estatuts, les directrius del Pla Director, i el Pla Especial del Parc Territorial de l’espai rural de Gallecs.

La finalitat en la gestió de Gallecs és aconseguir un equilibri entre l’agricultura (element principal per a la sostenibilitat econòmica i social de l’espai), el medi natural i l’ús públic compatible amb el dos components anteriors.


Cal Jornet Xic, seu del Consorci de Gallecs

Àmbits de treball

Agricultura
Es potencia l’agricultura ecològica com a eina de desenvolupament productiu i compatible amb el medi natural del territori, amb l’obtenció de productes de qualitat i de proximitat destinats a l’alimentació humana, i el foment de la incorporació de joves pagesos. En el 2011 Gallecs compta amb 210 hectàrees en agricultura ecològica de les 535 ha de camps de conreu, essent un projecte pioner, innovador i de prestigi de Catalunya, que compta amb la col·laboració del grup de recerca d’agroecologia de la Universitat de Barcelona.

Medi Natural i fauna
L’espai forma part del corredor biològic Gallecs-Gallifa reconegut al Pla Territorial Metropolità. És una zona de pas i nidificació de les aus migratòries. A l’espai hi ha dues zones humides; els aiguamolls de Can Salvi i la bassa de Can Benito. S’està treballant per al foment de la biodiversitat i també per a la recuperació de rapinyaires, projecte que compta amb la col·laboració del Centre de Recuperació de Fauna Salvatge de Torreferrusa .

Gestió Forestal
Es realitza la gestió de 160 Ha de boscos seguint les directrius del Pla tècnic de gestió i millora forestal, amb una estratègia enfocada a la conservació i a l’educació ambiental per tal de mostrar les diferents successions del bosc mediterrani entre d’altres aspectes.

Ús públic i Educació ambiental
L’espai rural de Gallecs és un recurs pedagògic amb molt potencial ja que als aspectes mediambientals més comuns (flora, fauna, paisatge..) se n’hi afegeixen de nous en relació a la producció i elaboració d’aliments, l’alimentació saludable, les energies renovables, la gastronomia, els treballs agraris i el món rural. Tots ells desenvolupats en el Pla d’educació ambiental de Gallecs, redactat pel Consorci amb la col·laboració de les entitats del territori. A l’espai rural de Gallecs hi accedeixen anualment més de 700.000 persones.

Manteniment del patrimoni natural i arquitectònic
Una de les principals actuacions és la rehabilitació i manteniment de les masies i cases rurals i el manteniment i neteja de l’espai verd. Aquest àmbit es idoni per a la realització de programes de reinserció social per mitjà de plans d’ocupació, treballs en benefici de la comunitat i casa d’oficis. Anualment es beneficien d’aquests programes a Gallecs un centenar de persones aproximadament.

Estudis i treballs
Una de les línies de treball és la redacció de plans i projectes com ara el Pla Especial del Parc Territorial de l’espai rural de Gallecs i el Pla de gestió patrimonial, el Pla d’infraestructures, el Pla de gestió agrícola, el Pla tècnic de gestió i millora forestal, el Pla paisatgístic,el Pla d’us públic i el Pla d’educació ambiental.

Comunicació i divulgació
Es realitzen fires i altres activitats culturals per donar a conèixer el producte local i de proximitat sota la denominació Producte de Gallecs com ara la fira de l’espelta, la fira de la mongeta del ganxet i la fira de la biodiversitat agrícola.

Treball en xarxa
El Consorci de Gallecs és membre de la Federació Europea d’ Espais Naturals i Rurals, Metropolitans i Periurbans (Fedenatur) , Eursosite i de la Xarxa de Custòdia del territori.

Mapa Espai Rural Gallecs

Estatuts del consorci de Gallecs (pdf)
Inscriu-te al nostre newsletter
Masia Can Jornet Xic · 08104 Gallecs (Mollet del Vallès) (41.56025,2.201833) · T. 93 544 53 97 · F. 93 579 00 32 · info@espairuralgallecs.cat
Polsar F11 per veure la pàgina completa
Utilitzem galetes pròpies i de tercers per oferir els nostres serveis i recollir informació estadística. Si continua navegant, accepta la seva instal·lació i el seu us. Pot canviar la configuració o obtenir més informació a la nostra Política de Galetes
Acceptar
Política de galetes

Què són les galetes

Les galetes són petits arxius de dades que es reben al terminal des del lloc web visitat i s'utilitzen per registrar algunes interaccions de la navegació d'un lloc web emmagatzemant dades que podran ser actualitzats i recuperats. Aquests arxius es guarden a l'ordinador de l'usuari i conté dades anònimes que no són perjudicials per al seu equip. S'utilitzen per recordar les preferències de l'usuari, com l'idioma seleccionat, dades d'accés o personalització de la pàgina.

Les galetes també es poden utilitzar per registrar informació anònima sobre com un visitant utilitza un lloc. Per exemple, des de quina pàgina web s'ha accedit, o si s'ha utilitzat un baner publicitari per arribar.

Per què utilitzem galetes?

Aquesta web utilitza galetes estrictament necessàries i esencials per a que vosté utilitzi el nostre lloc web i li permetin moure's lliurement, utilitzar areas segures, opcions personalitzades, ... A més utilitzem les galetes per recollir les dades relatives a l'anàlisi de l'us de la web. Aquestes s'utilitzen per ajudar a millorar el servei al client, medint l'us i el rendiment de la pàgina per optimitzar-la i personalitzar-la.

El nostre lloc web també pot contenir enllaços de xarxes socials (com Facebook o Twitter). Nosaltres no controlem les galetes utilitzades per aquestes webs externes. Per a més informació sobre les galetes de las xarxes socials o altres webs, aconsellem revisar les seves pròpies polítiques de galetes.

Quina utilitat li donem als diferents tipus de galetes?

Galetes tècniques: són aquelles imprescindibles i estrictament necessàries pel correcte funcionament d'un portal web i la utilització de les diferents opcions i serveis que ofereixen.

Galetes de personalització: permeten a l'usuari especificar o personalitzar algunes característiques de les opcions generals de la pàgina web.

Galetes analítiques: les utilitzem per crear perfils de navegació i poder conèixer les preferències dels usuaris amb la finalitat de millorar l'oferta de productes i serveis.

Galetes de publicitat: permeten guardar informació del comportament per mitjà de l'observació dels habits, estudiant els accessos i creant un perfil de preferències de l'usuari per oferir publicitat relacionada amb els seus interessos.

Segons el termini aquestes galetes les podem definir com:

Galetes de sessió: són aquelles que duren el temps que l'usuari està navegant per la pàgina web i s'eliminen quan s'acaba.

Galetes permanents: són aquelles que queden guardades al terminal de l'usuari, per un temps més llarg, facilitant el control de les preferències escollides sense haver de repetir certs paràmetres cada vegada que es visiti el lloc web.

I si no vull tenir aquestes galetes o no faig res al respecte?

Per cumplir amb la legislació vigent, hem de demanar el seu permís per gestionar galetes. Si decideix no autoritzar el tractament indicant la seva no conformitat, només utilitzarem les galetes tècniques, ja que són imprescindibles per a la navegació a la nostra web. En aquest cas, no guardem cap galeta. En cas de continuar navegant per la web sense denegar la seva autorització implica que n'accepta l'us.

Ha de tenir en compte que si refusa o elimina les galetes de navegació per la web, no podrem mantenir les seves preferències, algunes característiques de les pàgines no estaran operatives, no podrem oferir serveis personalitzats i cada vegada que hagi de navegar per la web haurem de tornar a demanar l'autorització per l'us de les galetes.

Si tot i així, decideix modificar la configuració del seu accçes a la pàgina web, ha de saber que es possible eliminar les galetes o impedir que es registri aquesta informació al seu equip en qualsevol moment modificant els paràmetres corresponent segons el navegador:

Internet explorer - windows.microsoft.com/es-es/windows-vista/block-or-allow-cookies
Firefox - support.mozilla.org/es/kb/habilitar-y-deshabilitar-cookies-que-los-sitios-we
Google Chrome - support.google.com/chrome/bin/answer.py?hl=es&answer=95647
Safari - support.apple.com/kb/HT1677?viewlocale=es_ES&locale=es_ES