Clima, hidrologia i unitats fisiogràfiques

CLIMA

El règim tèrmic del territori de Gallecs es pot considerar temperat, ja que malgrat trobar-se a una vall d’interior (plana del Vallès), la proximitat amb la mediterrània influeix en la seva climatologia.

Aquest fet es pot comprovar mitjançant les dades recollides a l’estació meteorològica de Granollers. La temperatura mitjana anual és de 14,9 ºC, amb una mitjana de les mínimes diàries de 2,3 ºC durant el mes més fred (gener). El mes més càlid és el juliol amb una temperatura mitjana de 23,6 ºC.


Les precipitacions caigudes evidencien una gran irregularitat tant a nivell anual com mensual. La mitjana anual és de 647 mm. Durant la tardor és el període en el qual plou més, amb una mitjana de 186,7 mm. La primavera és la segona estació en la qual es recull el màxim de precipitació, concretament durant el mes de maig.


Les intensitats màximes de pluja tenen lloc durant els mesos de maig i de setembre, oscil·lant al voltant de 120 l/h.


La humitat relativa mitjana anual es troba al voltant del 71%, essent el mes amb una humitat més baixa el juliol amb un 62% de mitjana i el màxim durant el mes de novembre amb 77,5%.


La direcció predominant dels vents és de l'est amb una velocitat mitjana d'1,4 m/s.


Les condicions climàtiques de l’espai rural de Gallecs són restrictives pel desenvolupament de molts cultius sense aportacions d’aigua.

HIDROLOGIA

La zona de Gallecs es troba dins de la conca del riu Besòs, concretament als trams mitjà i alt de la riera de Gallecs i una petita porció de terreny en el tram mitjà de la riera Seca (o Riera Mardans).

 

El sistema de rieres, malgrat el poc volum d’aigua que transporten, i el sistema de pous i mines, són indicatives de la importància de l’aqüífer de l’àrea de Gallecs. De fet les zones de regadiu presents tenen el seu fonament en els recursos subterranis.

 

L’aqüífer presenta una capa freàtica poc profunda en l’àrea de les rieres que oscil·la entre els 11 m. (a la riera Seca) i els 14 m. (riera de Gallecs).

UNITATS FISIOGRÀFIQUES

Gallecs es divideix en sis unitats fisiogràfiques d’acord amb la foto interpretació i posterior comprovació de camp realitzada en el “Projecte d’avaluació de la fertilitat de sols de l’àrea agrícola de l’Espai rural de Gallecs” redactat pel Laboratori d’anàlisi i fertilitat de sòl (LAF).

Unitats Fisiogràfies Espai Rural Gallecs

Quadre colors Unitats Fisiografiques Espai Rural Gallecs
És tracta d’un paisatge ondulat, de relleu moderat, amb cims arrodonits que generen zones de pendent molt lleu a les parts més enlairades (S). Els vessants tenen un primer tram convex de major pendent (V1) i són succeïts per trams còncaus de pendent més suau (V2). La part més baixa del paisatge correspon a fons de vall d’influència al·luvial (RV) retallada per la llera actual, més encaixada. En el sector Nord es presenta un escarpament important amb pendent molt fort (SS).

Us dominant i descripció dels sòls Espai Rural Gallecs

Propietats físico - químiques del sòl

Es tracta de sòls bàsics, amb continguts variables, però sempre presents, de carbonats i exempts de salinitat. La matèria orgànica presenta nivells entre normals i lleugerament baixos. Les classes texturals s’inclouen en el grup de les moderadament fines, amb nivells suficients d’argila i una composició de fraccions granulomètrica relativament equilibrada .Els macronutrients (nitrogen, fòsfor i potassi ) són normals i no hi ha factors limitants al desenvolupament agrícola.

Inscriu-te al nostre newsletter
Masia Can Jornet Xic · 08104 Gallecs (Mollet del Vallès) (41.56025,2.201833) · T. 93 544 53 97 · F. 93 579 00 32 · info@espairuralgallecs.cat
Polsar F11 per veure la pàgina completa
Utilitzem galetes pròpies i de tercers per oferir els nostres serveis i recollir informació estadística. Si continua navegant, accepta la seva instal·lació i el seu us. Pot canviar la configuració o obtenir més informació a la nostra Política de Galetes
Acceptar
Política de galetes

Què són les galetes

Les galetes són petits arxius de dades que es reben al terminal des del lloc web visitat i s'utilitzen per registrar algunes interaccions de la navegació d'un lloc web emmagatzemant dades que podran ser actualitzats i recuperats. Aquests arxius es guarden a l'ordinador de l'usuari i conté dades anònimes que no són perjudicials per al seu equip. S'utilitzen per recordar les preferències de l'usuari, com l'idioma seleccionat, dades d'accés o personalització de la pàgina.

Les galetes també es poden utilitzar per registrar informació anònima sobre com un visitant utilitza un lloc. Per exemple, des de quina pàgina web s'ha accedit, o si s'ha utilitzat un baner publicitari per arribar.

Per què utilitzem galetes?

Aquesta web utilitza galetes estrictament necessàries i esencials per a que vosté utilitzi el nostre lloc web i li permetin moure's lliurement, utilitzar areas segures, opcions personalitzades, ... A més utilitzem les galetes per recollir les dades relatives a l'anàlisi de l'us de la web. Aquestes s'utilitzen per ajudar a millorar el servei al client, medint l'us i el rendiment de la pàgina per optimitzar-la i personalitzar-la.

El nostre lloc web també pot contenir enllaços de xarxes socials (com Facebook o Twitter). Nosaltres no controlem les galetes utilitzades per aquestes webs externes. Per a més informació sobre les galetes de las xarxes socials o altres webs, aconsellem revisar les seves pròpies polítiques de galetes.

Quina utilitat li donem als diferents tipus de galetes?

Galetes tècniques: són aquelles imprescindibles i estrictament necessàries pel correcte funcionament d'un portal web i la utilització de les diferents opcions i serveis que ofereixen.

Galetes de personalització: permeten a l'usuari especificar o personalitzar algunes característiques de les opcions generals de la pàgina web.

Galetes analítiques: les utilitzem per crear perfils de navegació i poder conèixer les preferències dels usuaris amb la finalitat de millorar l'oferta de productes i serveis.

Galetes de publicitat: permeten guardar informació del comportament per mitjà de l'observació dels habits, estudiant els accessos i creant un perfil de preferències de l'usuari per oferir publicitat relacionada amb els seus interessos.

Segons el termini aquestes galetes les podem definir com:

Galetes de sessió: són aquelles que duren el temps que l'usuari està navegant per la pàgina web i s'eliminen quan s'acaba.

Galetes permanents: són aquelles que queden guardades al terminal de l'usuari, per un temps més llarg, facilitant el control de les preferències escollides sense haver de repetir certs paràmetres cada vegada que es visiti el lloc web.

I si no vull tenir aquestes galetes o no faig res al respecte?

Per cumplir amb la legislació vigent, hem de demanar el seu permís per gestionar galetes. Si decideix no autoritzar el tractament indicant la seva no conformitat, només utilitzarem les galetes tècniques, ja que són imprescindibles per a la navegació a la nostra web. En aquest cas, no guardem cap galeta. En cas de continuar navegant per la web sense denegar la seva autorització implica que n'accepta l'us.

Ha de tenir en compte que si refusa o elimina les galetes de navegació per la web, no podrem mantenir les seves preferències, algunes característiques de les pàgines no estaran operatives, no podrem oferir serveis personalitzats i cada vegada que hagi de navegar per la web haurem de tornar a demanar l'autorització per l'us de les galetes.

Si tot i així, decideix modificar la configuració del seu accçes a la pàgina web, ha de saber que es possible eliminar les galetes o impedir que es registri aquesta informació al seu equip en qualsevol moment modificant els paràmetres corresponent segons el navegador:

Internet explorer - windows.microsoft.com/es-es/windows-vista/block-or-allow-cookies
Firefox - support.mozilla.org/es/kb/habilitar-y-deshabilitar-cookies-que-los-sitios-we
Google Chrome - support.google.com/chrome/bin/answer.py?hl=es&answer=95647
Safari - support.apple.com/kb/HT1677?viewlocale=es_ES&locale=es_ES