Encaix territorial

Gallecs es troba a la plana del Vallès, entre la riera de Caldes i el riu Tenes que pertanyen a la conca del riu Besòs, i entre la serralada litoral i prelitoral que recorren la Regió Metropolitana de Barcelona (RMB) en sentit paral·lel al mar.


Des del punt de vista administratiu, l’espai lliure central de l’àmbit de Gallecs pertany a diferents municipis: Mollet del Vallès, Santa Perpètua de Mogoda, Palau-solità i Plegamans, Montcada i Reixac, Lliçà de Vall i Parets del Vallès tots ells integrats a les comarques del Vallès Oriental i Occidental.


El territori que envolta Gallecs, que forma part de la Regió Metropolitana de Barcelona, ha tingut un important dinamisme demogràfic i residencial, està clarament especialitzat en les activitat industrials (polígons de la riera de Caldes, dels rius Tenes, Mogent, Congost i Besòs), en bona part com a conseqüència dels processos de descentralització d'activitats des de la capital metropolitana, i avui inclou també certes activitats terciàries.

 

És un ampli territori sense urbanitzar, gràcies al seu estatus urbanístic singular, rodejat per importants extensions de teixits industrials i residencials iniciats al principi dels anys vuitanta i consolidats en els últims trenta anys, i és una de les darreres reserves d'espai rural que queden a la Regió Metropolitana de Barcelona (RMB). Aquesta singularitat li dóna un valor molt preuat, particularment per l’esponjament que confereix a la trama territorial de la plana del Vallès.

 

Els elements principals que formen el suport biofísic de Gallecs són el seu relleu suau i ondulat, amb dues carenes principals, la dels bandolers i la de Sant Valerià, i dues petites valls per les quals discorren els cursos d’aigua afluents de la conca del riu Besòs, la riera de Gallecs, també anomenada riera de Caganell, i la riera Seca.

 

Sobre les carenes es tracen els camins principals que juntament amb els camins transversals estructuren aquest territori. Les àrees forestals de boscos de pins, alzines i roures esquitxen el mosaic de conreus de secà que són els principals protagonistes d’aquest paisatge.

 

L’orientació nord sud tan marcada dels elements orogràfics principals i les traces del drenatge natural estructuren l’àmbit de Gallecs de manera molt característica.

 

L’espai de Gallecs està recorregut per diversitat de camins, que són la suma de traces diferents, des de les més antigues que connectaven les poblacions històriques i les masies aprofitant l’orografia (carenes i valls), els camins d’accés i de límit de les parcel·les agrícoles, fins a les més recents com l’antiga carretera BV-5154, que avui és el camí rural central de Gallecs. El pas del temps ha esborrat algunes de les traces històriques, bé pels creixements urbans o localització d’usos periurbans, bé per que s’han construït noves carreteres o perquè s’han modificat les parcel·les agrícoles.

 
Delimitació de l'àmbit 

L'àmbit geogràfic de Gallecs, de 733,52 ha de superfície, està delimitat, al nord, per les zones no urbanitzades de Palau-solità i Plegamans; a l’est, per l’anomenada riera Seca, al sud; el límit és complex, i ve definit, d’est a oest, per la línia de ferrocarril de Barcelona a Puigcerdà, per l'autopista AP-7, pel terme municipal de Mollet del Vallès i les instal·lacions industrial de l’empresa Alstom; i a l’oest, el límit ve definit per la carretera de Caldes (C-59).
Inscriu-te al nostre newsletter
Masia Can Jornet Xic · 08104 Gallecs (Mollet del Vallès) (41.56025,2.201833) · T. 93 544 53 97 · F. 93 579 00 32 · info@espairuralgallecs.cat
Polsar F11 per veure la pàgina completa
Utilitzem galetes pròpies i de tercers per oferir els nostres serveis i recollir informació estadística. Si continua navegant, accepta la seva instal·lació i el seu us. Pot canviar la configuració o obtenir més informació a la nostra Política de Galetes
Acceptar
Política de galetes

Què són les galetes

Les galetes són petits arxius de dades que es reben al terminal des del lloc web visitat i s'utilitzen per registrar algunes interaccions de la navegació d'un lloc web emmagatzemant dades que podran ser actualitzats i recuperats. Aquests arxius es guarden a l'ordinador de l'usuari i conté dades anònimes que no són perjudicials per al seu equip. S'utilitzen per recordar les preferències de l'usuari, com l'idioma seleccionat, dades d'accés o personalització de la pàgina.

Les galetes també es poden utilitzar per registrar informació anònima sobre com un visitant utilitza un lloc. Per exemple, des de quina pàgina web s'ha accedit, o si s'ha utilitzat un baner publicitari per arribar.

Per què utilitzem galetes?

Aquesta web utilitza galetes estrictament necessàries i esencials per a que vosté utilitzi el nostre lloc web i li permetin moure's lliurement, utilitzar areas segures, opcions personalitzades, ... A més utilitzem les galetes per recollir les dades relatives a l'anàlisi de l'us de la web. Aquestes s'utilitzen per ajudar a millorar el servei al client, medint l'us i el rendiment de la pàgina per optimitzar-la i personalitzar-la.

El nostre lloc web també pot contenir enllaços de xarxes socials (com Facebook o Twitter). Nosaltres no controlem les galetes utilitzades per aquestes webs externes. Per a més informació sobre les galetes de las xarxes socials o altres webs, aconsellem revisar les seves pròpies polítiques de galetes.

Quina utilitat li donem als diferents tipus de galetes?

Galetes tècniques: són aquelles imprescindibles i estrictament necessàries pel correcte funcionament d'un portal web i la utilització de les diferents opcions i serveis que ofereixen.

Galetes de personalització: permeten a l'usuari especificar o personalitzar algunes característiques de les opcions generals de la pàgina web.

Galetes analítiques: les utilitzem per crear perfils de navegació i poder conèixer les preferències dels usuaris amb la finalitat de millorar l'oferta de productes i serveis.

Galetes de publicitat: permeten guardar informació del comportament per mitjà de l'observació dels habits, estudiant els accessos i creant un perfil de preferències de l'usuari per oferir publicitat relacionada amb els seus interessos.

Segons el termini aquestes galetes les podem definir com:

Galetes de sessió: són aquelles que duren el temps que l'usuari està navegant per la pàgina web i s'eliminen quan s'acaba.

Galetes permanents: són aquelles que queden guardades al terminal de l'usuari, per un temps més llarg, facilitant el control de les preferències escollides sense haver de repetir certs paràmetres cada vegada que es visiti el lloc web.

I si no vull tenir aquestes galetes o no faig res al respecte?

Per cumplir amb la legislació vigent, hem de demanar el seu permís per gestionar galetes. Si decideix no autoritzar el tractament indicant la seva no conformitat, només utilitzarem les galetes tècniques, ja que són imprescindibles per a la navegació a la nostra web. En aquest cas, no guardem cap galeta. En cas de continuar navegant per la web sense denegar la seva autorització implica que n'accepta l'us.

Ha de tenir en compte que si refusa o elimina les galetes de navegació per la web, no podrem mantenir les seves preferències, algunes característiques de les pàgines no estaran operatives, no podrem oferir serveis personalitzats i cada vegada que hagi de navegar per la web haurem de tornar a demanar l'autorització per l'us de les galetes.

Si tot i així, decideix modificar la configuració del seu accçes a la pàgina web, ha de saber que es possible eliminar les galetes o impedir que es registri aquesta informació al seu equip en qualsevol moment modificant els paràmetres corresponent segons el navegador:

Internet explorer - windows.microsoft.com/es-es/windows-vista/block-or-allow-cookies
Firefox - support.mozilla.org/es/kb/habilitar-y-deshabilitar-cookies-que-los-sitios-we
Google Chrome - support.google.com/chrome/bin/answer.py?hl=es&answer=95647
Safari - support.apple.com/kb/HT1677?viewlocale=es_ES&locale=es_ES