Flora

El paisatge de Gallecs és eminentment agroforestal i s’hi troben zones boscoses, amb grans exemplars d’arbres adults i amb un sotabosc abundant. A més a més, també hi ha marges arboris que delimiten camps de conreu o camins i hàbitats de ribera que envolten els torrents i rieres que passen per l’Espai.

Les masses boscoses més importants se situen al nord, mentre que els boscos situats més al sud ocupen extensions més petites. Gallecs és un entorn on predomina el bosc mediterrani, que es pot observar en els diferents estadis de successió, des dels matollars i erms fins al bosc madur. Els arbustos que predominen a Gallecs es troben sobretot al sotabosc dels boscos més importants i als marges dels conreus. Un altre dels hàbitats de la flora de Gallecs és el bosc de ribera, que se situa a les vores dels torrents i rieres. Pel que fa a les flors i plantes herbàcies, a Gallecs, sobretot a la primavera i a l’estiu, es poden identificar nombroses flors relacionades amb els camps de conreu.

Per saber-ne més pots accedir a l'Informe sobre els marges agrícoles.

OBSERVACIÓ DE LA FLORA DE GALLECS

Gallecs és un espai idoni per a l’observació de flora. Sempre que es visita un espai s’ha de ser respectuós amb el medi, seguir sempre els camins habilitats per al pas de vianants i no deixar cap rastre de la visita. S’ha de tenir en compte que el bosc es un entorn fràgil on hi conviuen molts éssers vius i que qualsevol residu que es deixi pot ocasionar un incendi i malmetre l’entorn i els éssers que l’habiten.

QUINA FLORA ES POT OBSERVAR A GALLECS?

Arbres
On observar arbres a Gallecs:
A Gallecs els arbres es concentren a les masses forestals, com el bosc de Can Veire o de Can Mulà, i a les més petites, al sud, com el bosc de la Torre d’en Malla, el de Can Jornet o el de Can Torrents. També hi ha una massa important de bosc de ribera al voltant del torrent Caganell.

Arbustos
On observar arbustos a Gallecs:
Al sotabosc dels boscos de Can Veire i de Can Mulà trobaràs un sotabosc frondós i abundant, i també trobaràs exemplars d’arbustos al bosc de Can Jornet, al de la Torre d’en Malla i al de Can Torrents. A més a més, als aiguamolls de Can Salvi es poden observar espècies de flora aquàtica.

Flora i herbes
On observar flors i herbes a Gallecs:
Els marges dels camps de conreu són un lloc idoni per a l’observació de les flors i les herbes.

Inscriu-te al nostre newsletter
Masia Can Jornet Xic · 08104 Gallecs (Mollet del Vallès) (41.56025,2.201833) · T. 93 544 53 97 · F. 93 579 00 32 · info@espairuralgallecs.cat
Polsar F11 per veure la pàgina completa
Utilitzem galetes pròpies i de tercers per oferir els nostres serveis i recollir informació estadística. Si continua navegant, accepta la seva instal·lació i el seu us. Pot canviar la configuració o obtenir més informació a la nostra Política de Galetes
Acceptar
Política de galetes

Què són les galetes

Les galetes són petits arxius de dades que es reben al terminal des del lloc web visitat i s'utilitzen per registrar algunes interaccions de la navegació d'un lloc web emmagatzemant dades que podran ser actualitzats i recuperats. Aquests arxius es guarden a l'ordinador de l'usuari i conté dades anònimes que no són perjudicials per al seu equip. S'utilitzen per recordar les preferències de l'usuari, com l'idioma seleccionat, dades d'accés o personalització de la pàgina.

Les galetes també es poden utilitzar per registrar informació anònima sobre com un visitant utilitza un lloc. Per exemple, des de quina pàgina web s'ha accedit, o si s'ha utilitzat un baner publicitari per arribar.

Per què utilitzem galetes?

Aquesta web utilitza galetes estrictament necessàries i esencials per a que vosté utilitzi el nostre lloc web i li permetin moure's lliurement, utilitzar areas segures, opcions personalitzades, ... A més utilitzem les galetes per recollir les dades relatives a l'anàlisi de l'us de la web. Aquestes s'utilitzen per ajudar a millorar el servei al client, medint l'us i el rendiment de la pàgina per optimitzar-la i personalitzar-la.

El nostre lloc web també pot contenir enllaços de xarxes socials (com Facebook o Twitter). Nosaltres no controlem les galetes utilitzades per aquestes webs externes. Per a més informació sobre les galetes de las xarxes socials o altres webs, aconsellem revisar les seves pròpies polítiques de galetes.

Quina utilitat li donem als diferents tipus de galetes?

Galetes tècniques: són aquelles imprescindibles i estrictament necessàries pel correcte funcionament d'un portal web i la utilització de les diferents opcions i serveis que ofereixen.

Galetes de personalització: permeten a l'usuari especificar o personalitzar algunes característiques de les opcions generals de la pàgina web.

Galetes analítiques: les utilitzem per crear perfils de navegació i poder conèixer les preferències dels usuaris amb la finalitat de millorar l'oferta de productes i serveis.

Galetes de publicitat: permeten guardar informació del comportament per mitjà de l'observació dels habits, estudiant els accessos i creant un perfil de preferències de l'usuari per oferir publicitat relacionada amb els seus interessos.

Segons el termini aquestes galetes les podem definir com:

Galetes de sessió: són aquelles que duren el temps que l'usuari està navegant per la pàgina web i s'eliminen quan s'acaba.

Galetes permanents: són aquelles que queden guardades al terminal de l'usuari, per un temps més llarg, facilitant el control de les preferències escollides sense haver de repetir certs paràmetres cada vegada que es visiti el lloc web.

I si no vull tenir aquestes galetes o no faig res al respecte?

Per cumplir amb la legislació vigent, hem de demanar el seu permís per gestionar galetes. Si decideix no autoritzar el tractament indicant la seva no conformitat, només utilitzarem les galetes tècniques, ja que són imprescindibles per a la navegació a la nostra web. En aquest cas, no guardem cap galeta. En cas de continuar navegant per la web sense denegar la seva autorització implica que n'accepta l'us.

Ha de tenir en compte que si refusa o elimina les galetes de navegació per la web, no podrem mantenir les seves preferències, algunes característiques de les pàgines no estaran operatives, no podrem oferir serveis personalitzats i cada vegada que hagi de navegar per la web haurem de tornar a demanar l'autorització per l'us de les galetes.

Si tot i així, decideix modificar la configuració del seu accçes a la pàgina web, ha de saber que es possible eliminar les galetes o impedir que es registri aquesta informació al seu equip en qualsevol moment modificant els paràmetres corresponent segons el navegador:

Internet explorer - windows.microsoft.com/es-es/windows-vista/block-or-allow-cookies
Firefox - support.mozilla.org/es/kb/habilitar-y-deshabilitar-cookies-que-los-sitios-we
Google Chrome - support.google.com/chrome/bin/answer.py?hl=es&answer=95647
Safari - support.apple.com/kb/HT1677?viewlocale=es_ES&locale=es_ES